GODT AT
VIDE OM
HÅRFARVNING

Lette og praktiske tips,
idéer og teknikker til hårfarvning.

FARVE

HVILKE FARVER VIL PASSE BEDST TIL MIG?

Undgå alt, der er mere end to nuancer mørkere eller lysere end din nuværende farve. Hvis dit hår allerede er farvet, så anbefaler vi, at du kun farver dit hår mørkere, da det er svært at lysne farvet hår. Hvis din hud har en varm eller olivenfarvet hudtone, så prøv en varmere farve. En kold eller rosa hudtone passer godt til koldere farver.

HVAD HVIS JEG HAR GRÅ HÅR?

Nuancer med mere intense reflekser (fx røde) har tendens til at give en mindre gråhårsdækning end andre nuancer. Vælg en basisfarve uden reflekser. Jo mørkere farven er, jo bedre dækker den. Se ’Hvad betyder nuancenumrene?’ nedenfor.

HVORDAN UNDGÅR JEG GULE/GYLDNE TONER? 

Hvis du lysner håret, så kan lysningsprocessen få de naturlige varme undertoner frem. Jo mørkere dit hår er, jo varmere er tonerne nok. Det er det, der kan gøre, at noget hår ser kobberfarvet eller gyldent ud, når det lysnes. Tænk på at vælge en nuance med en ask eller kold refleks for at modvirke dette. Se ’Hvad betyder nuancenumrene?’ nedenfor.

HVAD BETYDER NUANCENUMRENE?

Som alle andre Garnier-nuancer er Olia-serien nummereret efter et basistal (mellem 1 og 10) efterfulgt af et eller to reflekscifre efter punktummet (mellem 1 og 6). For basistallene gælder det, at 1 er dyb sort og 10 er meget lysblond; for reflekserne gælder det, at 1 er ask, 2 er violet, 3 er gylden/varm, 4 er kobber, 5 er mahogni og 6 er rød. Tallet før punktummet betegner basisfarven, fx mørkebrun (4). Cifferet (eller cifrene) efter punktummet betegner refleksen (eller reflekserne), fx gylden/varm (3). 

KAN JEG BRUGE OLIA PÅ EKSISTERENDE FARVE ELLER STRIBER?

Ja. Men resultatet vil afhænge af den farve, du har valgt. Følg rådene i FIND DIN FARVE.

 

HVAD HVIS KUN MINE HÅRRØDDER HAR BRUG FOR AT BLIVE FARVET?

Så kan det være nødvendigt at variere virketiden i forskellige dele af håret. Følg brugsanvisningen for at se virketider og påføringsteknikker.

 

KAN JEG BLANDE FORSKELLIGE FARVER FOR AT SKABE MIN EGEN SKRÆDDERSYEDE FARVE?

Nej. Olia er ikke udviklet til det, så det anbefales ikke. Vælg én nuance og følg instruktionerne for det bedste Olia-resultat.

 

PÅFØRING

HVORDAN KAN JEG UNDGÅ AT FÅ FARVEPLETTER PÅ HUDEN VED HÅRGRÆNSEN?

Efter virketiden kan du meget forsigtigt løsne farven på huden ved hårgrænsen, før du tilsætter vand og skyller af. Et andet tip er at bruge Vaseline på huden ved hårgrænsen, når farven er påført - en creme kan også bruges. Hvis du er uheldig og får pletter på huden, så kan du bruge vand eller en mild shampoo til at fjerne dem med.

HVOR LÆNGE SKAL JEG SKYLLE HÅRET EFTER VIRKETIDEN?

Vi anbefaler, at du masserer håret, før du skyller, for at frigive olierne. Tilfør derefter lidt vand og massér igen. Skyl til sidst, indtil vandet er helt klart.

SKAL JEG BRUGE SHAMPOO FOR AT SKYLLE FARVEN UD?

Når du skyller håret, vil farveblandingen virke som shampoo. Brug efterbehandlingen efter skylning, når vandet er helt klart. Hvis du har problemer med at få al farven ud af håret, så brug en lille smule shampoo til farvet hår.

HVORDAN PÅFØRER JEG BEDST FARVEN I MIT HÅR?

Begynd med at påføre farveblandingen fra midten af hovedet og fra hårrødderne og ud. Fordel blandingen med fingerspidserne (brug beskyttelseshandskerne, som følger med i pakken). Fortsæt med at fordele farven i hele håret, hårlok for hårlok, for et ensartet farveresultat. Massér tilsidst blandingen grundigt ind i håret.

HVAD HVIS JEG HAR MEGET TØRRE SPIDSER?

Påfør ikke farve på spidserne (1-2 cm). Vent med at påføre farven i hele håret, indtil du har 5-10 minutter tilbage af virketiden. Ellers vil resultatet ikke blive ensartet.

GENERELT

SKAL JEG UDFØRE EN ADVARSELSTEST FOR ALLERGI?

Altid! Det er vigtigt, at du udfører advarselstesten for allergi 48 timer før, du bruger Olia, idet en allergi kan udvikle sig pludseligt. Dette gælder også, selvom du tidligere har anvendt en hårfarve af dette eller et andet mærke. For mere information kan du klikke ind her: download pdf

HVOR OFTE BØR JEG FARVE HÅR DERHJEMME?

Vi vil sige ca. hver 6.-8. uge, men det kan variere, da hår er forskelligt fra person til person.

SKAL JEG PÅFØRE OLIA I TØRT ELLER VÅDT HÅR?

Tørt hår.

JEG HAR MEGET KORT/LANGT HÅR. HVOR MANGE ÆSKER SKAL JEG KØBE?

Hvis håret går til hagen eller er kortere, så bør en æske være nok. Hvis håret er længere end det, så har du brug for mindst to æsker.

yellow flower

Du kan
købe Olias
hårfarver her

yellow flower
yellow flower
yellow flower